Teknoloji Molası

Teknolojinin Nabzını Tutan Site!

2020 Yılında En Çok Kazanan PUBG Takımları

4 min read

Dünyayı etkisi altına almış olan pandemi süreci, oyun sektöründe de bazı oyunlar için kötü etki yarattı. Bu süreçten kötü etkilenen oyunlardan biri de PUBG Mobile oldu. Takımlar yine de PUBG Mobile espor sahnesinde kazanç yolunu sağlamaya çalıştılar. Bu çabalara göre 2020 yılının en çok kazanan 10 PUBG takımı belirlendi.

Geçen yılki manzara, birkaç takımın zirveye çıkmasıyla değişti. Bigetron RA gibi takımlar geçen yıldan beri hakimiyetlerini sürdürürken, özellikle Çinli PUBG Mobile ekipleri çabalarını ve isteklerini kanıtlar nitelikte performans gösterdiler. Bu listede, 2020 yılının en çok kazanan 10 PUBG Mobile takımına bakacağız.

1.) Nova Esports

Nova

Çinli espor organizasyonu Nova Esports, Peacekeeper Elite Championship 2020’de rakipleri üzerinde en büyük baskıyı yaratan takım olmuştur. Takım, genel olarak başarılarından dolayı büyük bir meblağ kazandı. Bu miktar tam olarak 993.553 $ oldu. Oyuncu Paraboy, Peacekeeper Elite Championship 2020 için MVP ünvanının yanında 75.668 $ kazandı.

2.) Four Angry Men

four angry men

Dört Kızgın Adam, Çin sahnesinde tam olarak performans gösteremese de, kesinlikle oradaki en tutarlı takım olarak kaldılar. PEL 1. sezonda 2., 2. sezonda 3., 3. sezonda 1. oldular. Takım ayrıca en iyi uluslararası takımlardan bazılarına ev sahipliği yapan turnuva Peacekeeper Elite Championship 2020’de 3. oldu. Dört Kızgın Adam şu anda PUBG Mobil Küresel Şampiyonası’nda liderlik tablolarının başında yer alıyor. Yıllık kazançları şu anda 674.523 $’dır.

3.) Elite Esports

elite

Elite Esports, bu yıl da oldukça fazla ödül kazandı. Takım, sezonun çoğunda form dışı olmasına rağmen, Peacekeeper Elite League Sezon 3’ü ikinci bitirmek için büyük bir azim ve kararlılık gösterdi. PEC 2020’yi beşinci sırada bitiren Elite Esports takımı, 2020’de toplam 610.363 $ kazandı.

4.) Royal Never Give Up

royal never give up

Geçtiğimiz yıl, League of Legends ile hatırlanan espor organizasyonu RNG, Çin’deki PUBG Mobile alanına girdi. PUBG Mobile ekibi, 2020’de Sharpshooter Cup Sezon 3’ü kazandı. Takım Peacekeeper Elite League 2020 (PEL 2020) Sezon 1 ve 2’de sırasıyla ikinci ve dördüncü oldu. RNG, Peacekeeper Elite Championship 2020’de ise ikinci bitirdi. Bu performansları, yıllık toplam kazançlarını 462.438 $‘a çıkardı.

5.) Bigetron RA

bigetron ra

Bigetron RA, tüm yıl boyunca birden fazla edindikleri birincilikler ile tam anlamıyla başarıya ulaştı. Oyuncular, PMPL Spring Split Güneydoğu Asya’daki 2.likleri dışında hep 1. sırada bitirdi. Ayrıca PUBG Mobil Dünya Ligi – Doğu’daki çılgın zaferlerinden de bahsetmeden geçmeyelim. Turnuvayı çok kolayca sürdürerek çılgın bir hakimiyet ortamı yarattılar. Son turnuvaları PUBG Mobile Global Championship’te 2. sırada yer alacak gibi görünse de, bu takımın 2020’deki 267.710 $’lık kazançlarından hiçbir şey alıkoymuyor.

6.) Loops

Loops Esports, 2020’de harika bir performans sergileyen Brezilyalı bir PUBG Mobile takımıdır. Ne yazık ki, PMWL West’teki cezaları ve PMGC’den diskalifiye edilmeleri gibi skandallarla başarıları gölgelendi. Ekip, yıla PUBG Mobile Club Open – Spring Split 2020: Brezilya’da bir zaferle başladı. PUBG Mobile Pro League – Spring Split 2020: Americas ve PUBG Mobile Masters League Season 4’te turnuva hakimiyetlerini sürdürdüler. 2. olan takımın 26 Temmuz’da kazandığı tüm puanlar, bu yıllık kazançlarını 237.300 $‘a çıkardı.

7.) Futbolist

Batı bölgesinden gelen tek takım olan Futbolist, Gamers Without Borders: EMEA ve PMCO Spring Split’in Avrupa Finalleri gibi popüler turnuvalarda en iyi 3 bitirişiyle kendini göstererek başlangıç yaptıkları hareketli bir yıl geçirdi. Ardından, arka arkaya 1. sırada tamamladıkları daha düşük seviyeli turnuvalara girdiler. Ancak listemizde beşinci sırada yer almalarının ana nedeni, PUBG Mobil Dünya Ligi – Batı’daki etkileyici galibiyetleri oldu. Toplam 298 puan alarak 116.500 $ kazandılar. Yıllık kazançları ise 141,334 $ olarak belirlendi.

8.) Orange Rock

Yerel etkinliklerde üç tane birincilikle başlayan ve ardından PMPL – Spring Split 2020: Güney Asya Normal Sezonu’nda birincilikle devam eden Orange Rock, sekizinci sırada karşımıza çıkıyor. ESL India Premiership 2020 Yaz Sezonu finallerinde galibiyet için rekabet eden takımlar arasında güçlü bir yarışmacı olarak kendilerini kanıtlamışlar, ama maalesef bir süre sonra 48 puan geride kalmışlardır. Ancak bu, ESL India Premiership 2020 Yaz Sezonu finallerinde bölge sahnesine hakim olmaya devam ederek birinci olmalarını engellemedi. Dünyanın en rekabetçi turnuvalarından birinde yetenekli Hintli takımın podyuma çıkması büyük bir başarıdır. S-kademe, A-kademe ve B-kademe turnuva performanslarına bakıldığında, Orange Rock 2020’de yaklaşık 83.983 $ kazandı.

9.) TSM Entity

TSM Entity, 2019’daki büyük turnuvalardan elde ettikleri kazancın üstüne çıkmayı başaramazken ekip, Hindistan PUBG Mobile espor sahnesinde varlığını duyurmayı başardı. Takım, PUBG Mobile World League 2020 – Season 0: East’te altıncı oldu ve 14.500 $ kazandı. Ayrıca PUBG Mobile India Series 2020’de 26.781 $ kazandı. TSM Entity’nin büyük turnuva performanslarından yaklaşık 71.281 $ kazandığını gördü.

10.) RRQ Athena

RRQ Athena, PUBG Mobile’ın 2019’un tartışmasız en iyileriydi. Tayland merkezli kadro, bu başarıyı bölgesel ve uluslararası turnuvalarda gerçekleştirdikleri inanılmaz performanslardan kazanıyor. PMPL – Fall Split 2020 Güneydoğu Asya bölgesinde, Tayland Finallerinde ve PMPL Spring Split 2020: Güneydoğu Asya’da ilk 4’teler. Bu oyuncular yıl boyunca 67.510 $ kazandılar.

2020 Yılında En Çok Kazanan CS:GO Takımları

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir