Teknoloji Molası

Teknolojinin Nabzını Tutan Site!

Marvel Kahramanları ve Süper Güçleri

5 min read

Marvel dünyası kahramanlarla dolu, eşsiz bir dünya! Avengers serisinin 2019’da vizyona giren dördüncü filminin hasılatı tam 2.797.800.564’tü. Tabii bu başarı bir tesadüf değil zira sinema tarihinin en çok kazandıran 20 filminden 6’sı yine çizgi romanlardan uyarlanan yapımlar.

Çok değil bundan sadece 10-15 yıl önce hem edebiyat eleştirmenleri hem de sinema yönetmenleri tarafından küçümsenen çizgi roman kahramanları günümüzde birçok yapımda karşımıza çıkıyor. Hatta öyle bir durum ki, sinema tarihinin en büyük hasılat getiren filmi neredeyse bütün Marvel kahramanlarının yer aldığı Avengers: Endgame.

Beşinci, sekizinci, onbirinci sırada yine Avengers serisine ait filmler yer alırken, Black Panther 13’üncü sırada, 2013 yılında vizyona giren Iron Man ise 20’nci sırada bulunuyor. Hollywood’un artan ilgisiyle birlikte çizgi romanlara ve özellikle Marvel karakterlerine olan ilgi de artmış durumda. Çizgi roman sektörü hiç olmadığı kadar canlanırken, posterler, oyuncaklar, gerçeğe birebir benzeyen replika koleksiyon figürleri ve aksesuarlarla birlikte Marvel karakterleri adeta gerçek birer yıldız oldu. Peki Marvel kahramanlarının detaylarını ve özel güçlerini ne kadar biliyorsunuz… Gelin birlikte bakalım.

Hulk

marvel

1963 yılında ortaya çıkan Hulk, aslında bilim insanı Bruce Banner’ın alt kimliği olarak biliniyor. Bazı hikayelerde gri renkli olsa da kamuoyu tarafından “yeşil dev” olarak bilinen Hulk, Banner’ın bir deneyde gama radyasyon ışınlarına maruz kalmasıyla ortaya çıktı. Banner öfkelendiğinde ve sinirlendiğinde ortaya açıkan Hulk aşırı güçlü, dayanıklı ve yaralanmayan bir canavar haline geliyor.

Suyun altında uzun süre nefessiz kalabilen ve kocaman tank ve uçakları kağıttan yapılmış gibi kilometrelerce uzağa taşıyan Hulk’ın en büyük gizemi ise pantolonu. Zira Bruce Banner’dan Hulk’a dönüşürken üzerindeki kıyafetler parçalanırken pantolonunun asla tamamen parçalanmaması çizgi roman ve Marvel dünyasının en büyük espri konusu halinde.

Iron Man

marvel

Robert Downey Jr. tarafından oynandığı için genç durduğuna bakmayın. Iron Man lakabını kullanan Anthony Edward Stark aslında 1963 yılında ilk olarak çizgi roman sayfalarını süsledi. Dünyanın en zengin iş insanlarından biri olan ve birçok cihaz ve teknolojik ekipman icat eden Stark’ın en bilinen icadı ise Demir Adam kostümü.

Bu akıllı, bol fonksiyona sahip olan, uçabilen ve koruyucu sistemlere sahip olan kırmızı ve sarı renkli kostüm Stark’ın alametifarikası. Düşmanlarına karşı lazer, ışık ve füze fırlatabilen bu kostüm ayrıca ağır silahlardan da özel kalkan sistemi sayesinde korunuyor.

Spider-Man

marvel

Marvel aleminin en bilinen karakteri ise ünlü yazar ve çizer Stan Lee’nin yarattığı Örümcek Adam. Marvel çizgi roman kahramanları arasında hem yaşı hem de konuşma dili olarak en gerçekçi ve bağlanılabilen karakterlerinden biridir. Örümcek Adam 1963 yılında ortaya çıktı. Anne ve babası öldüğü için May halası ve Ben amcası tarafından yetiştirilen içine kapanık ve çok zeki Peter Parker’ın bir laboratuvarda radyoaktif bir örümcek tarafından ısırılması ile her şey başlıyor.

Tehlikeleri önceden sezen örümcek hissi, güç, kuvvet, sıçrama ve zıplama yeteneği ile birlikte hız kazanıyor. Peter Parker, üzerinde örümcek deseninin olduğu mavi ve kırmızı kostümüyle suçlulara savaş açıyor. New York sokaklarında düşmanlarını alt eden Spider-Man geliştirdiği “ağ fırlatma” mekanizmasıyla gerçek bir örümcek gibi hareket edebiliyor.

Thor

Tahmin edilebileceği üzere birçok çizgi roman karakteri mitolojiden ilham almıştır. Fakat bunlardan hiçbiri Odin’in oğlu, şimşek tanrısı Thor kadar ete kemiğe bürünmemiştir… İskandinav mitolojisinde de yer alan Asgard’da doğan Thor’un güç, hız, dayanıklılık, havayı kontrol etme, uçma ve darbelerden etkilenmeme gibi güçleri vardır. Aynı zamanda Mjolnir isimli çekici de kontrol etmektedir. Sadece Thor’un ve hak edenlerin kullanabildiği bu çekiç Thor’un düşmanlarıyla mücadelesinde en büyük yardımcısı.

Black Panther

Marvel karakterleri arasında en zengin süper kahramanlardan biri olan Black Panther, Stan Lee ve Jack Kirby tarafından yaratıldı. Wakanda isimli kurgu Afrika ülkesini yöneten bir kral olan T’Challa’nın alt kimliği olan Black Panther kadim Wakanda ritüelleriyle birlikte özel güç kazanıyor. Üstün insan özellikleri, hız, dövüşme kabiliyeti, büyüye dayanıklılık gibi birçok özelliği olan Black Panther’ın özel dayanıklı kostümü ve pençeleri düşmanlarını alt etmesine katkı sağlıyor.

Black Widow

İlk olarak 1964 yılında çizgi roman meraklılarının karşısına çıkan Kara Dul (Black Widow) o dönemlerde Iron Man’in düşmanı olan bir Rus ajanıydı. Fakat bir süre sonra ABD’ye ve ABD’nin kurgu istihbarat örgütü S.H.I.E.L.D’a sığındı. Black Widow, böylelikle Avengers ekibinin vazgeçilmez bir üyesi haline geldi.

Dövüş sanatlarındaki uzmanlığı sayesinde kendisine ayrı bir yer elde eden Black Widow, tabanca, tüfek, roketatar ve ok gibi silahları rahatlıkla kullanabiliyor. Bunun yanı sıra yaşlanmayan ve bağışıklık sistemi var. Yara almayan Black Widow, patlayıcı ve lazer konusunda da bir uzman.

Captain America

Türkiye’de belli bir dönemin Yüzbaşı Amerika olarak tanıdığı Captain America aslında bir süper asker. Steve Rogers isimli bir askerin savaştan yıllar sonra Antarktika’da bir buzulun içinde bulunarak tedaviye alınması süreci Captain America’yı yaratan faktörlerden biri. Zira bilim insanları o dönemde henüz kimse üzerinde denenmemiş Süper Asker Serumu’nu Rogers üzerinde kullandı.

Uyanan ve kendine gelen Rogers, süper güçlü, dayanıklı, yaraları hemen iyileşen ve dövüş sanatlarında uzman bir süper asker haline geldi. ABD bayraklarından alınan ilhamla kırmızı, mavi ve beyaz bir kostüm giyen Captain America’nın en büyük ekipmanı ise vibranyum isimli maddeden yapılan kalkanı.

Boston Dynamics: Robot köpek Spot, artık her yerden kumanda edilebiliyor

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir