Teknoloji Molası

Teknolojinin Nabzını Tutan Site!

2023 bitmeden sahne alacak katlanabilir akıllı telefonlar!

3 min read

Katlanabilir akıllı telefon sektörü tüm hızıyla büyümeye devam ediyor. İşte bu yıl tanıtılması beklenen modeller…

Rekabetin üst düzeyde olduğu akıllı telefon dünyasında katlanabilir cihazlar son dönemde oldukça popüler hale geldi. Birçok önemli şirket, bu alanda adeta birbirleriyle yarış halinde. 2023 yılı, birbirinden donanımlı birçok cihazın sahne aldığı bir yıl olacak.

Google Pixel Fold, Galaxy Z Fold 5 ve daha fazlası

Apple’ın henüz sahne almadığı katlanabilir akıllı telefon dünyasında büyük bir rekabet ortamı oluştu. Google, Samsung ve Xiaomi gibi şirketlerin yanı sıra Oneplus ve Lenovo gibi isimler de kolları sıvadı. İşte bu yıl bitmeden tanıtılması beklenen modeller;

Google Pixel Fold

 Google, Mayıs ayındaki I/O 2023 etkinliğinde ilk katlanabilir akıllı telefonunu tanıttı ancak henüz piyasaya sürülmediği için listemizde yer verdik. Önümüzdeki günlerde satışa sunulacak Pixel Fold, dışta 5,8 inç FHD+ OLED ve içte 6:5 en boy oranlı 7.6 inç OLED ekrana sahip olacak. Katlanabilir telefon, gücünü Pixel 7 ve 7 Pro’da da kullanılan Tensor G2 yonga setinden alacak. 12GB LPDDR5 RAM ve 256GB / 512 GB UFS 3.1 dahili depolamaya yer verecek.

Katlanabilir akıllı telefon

Kamera tarafında ise üçlü kuruluma yer veriyor. 48 Megapiksel birincil, 10.8 MP ultra geniş ve 5x’e kadar optik yakınlaştırma ve 20x süper çözünürlük yakınlaştırma özellikli 10.8 MP telefoto lens barındırıyor. Bu kameraların 4K 60 FPS video kaydı yapabildiğini belirtmek gerekiyor. İç ve dış ekranlarında ise 9,5 Megapiksel ve 8 Megapiksel selfie kameraları boy gösteriyor.

Samsung Galaxy Z Fold 5

Temmuz ayının sonlarına doğru sahne alacak Galaxy Z Fold 5, Snapdragon 8 Gen 2 For Galaxy kullanacak. Bilindiği üzere işlemci, Qualcomm tarafından Galaxy S23 serisi için özel olarak üretildi. Cihazın 12GB RAM ve Android 13 ile geleceği tahmin ediliyor.

Katlanabilir akıllı telefon

Samsung Galaxy Z Flip 5

Samsung, enine katlanabilir modelini Galaxy Z Fold 5 ile birlikte tanıtacak. Cihaz, Fold modelinde olduğu gibi Snapdragon 8 Gen 2 For Galaxy işlemcisiyle gelecek. Samsung, Galaxy Z Flip 5 ile tasarım değişikliğine gidiyor. Galaxy Z Flip ailesinde kapak ekranı bugüne dek tek bir dış ekran kullanıcılara sunuldu.

Ancak son ortaya çıkan raporlara göre katlanabilir telefon bir ilke imza atacak ve iki kapak ekranına sahip olacak. Burada dış ekranlardan birisi her zamanki gibi kamera kurulumunun yanına konumlandırılacak ve ikincisi ise üst kısmı boydan boya kaplayacak bir şekilde yerleştirilecek.

OnePlus’ın katlanabilir ekranlı telefon modeli hakkında bildiğimiz her şey!

OnePlus’ın katlanabilir ekranlı telefon modeli hakkında bildiğimiz her şey!

OnePlus, V Fold modeli ile katlanabilir ekranlı akıllı telefon pazarına girmeye hazırlanıyor. İşte yeni model hakkında tüm bilinenler:

OnePlus Fold

OnePlus’ın beklenen katlanabilir modeli, Samsung’a rakip olmaya hazılanıyor. OnePlus Fold ya da OnePlus V Fold olarak adlandırılması beklenen modelin Samsung Galaxy Z Fold 5 ve Z Flip 5’in tanıtılmasından birkaç hafta sonra sahne alması bekleniyor.

Katlanabilir akıllı telefon

Cihazın işlemci koltuğunda Snapdragon 8 Gen 2 yer alacak. 5.4 inç dış, 7.1 inç iç ekran ile tanıtılacağı belirtilen cihaz, 120Hz ekran tazeleme hızına sahip AMOLED panele sahip olacak. Öte yandan 50 Megapiksel Sony IMX890 sensörlü lens kullanılacağı sızdırılan bilgiler arasında yer alıyor.

Xiaomi Mix Fold 3

Xiaomi Mix Fold 3, etkileyici özellikleri sayesinde katlanabilir rakiplerinin bir adım önüne geçmeyi hedefliyor. İlk olarak, cihazda Qualcomm’un Snapdragon 8 Gen 2 işlemcisinin kullanılacağını belirtelim. Xiaomi’nin diğer amiral gemilerinde gördüğümüz 5x periskop lense yer verileceği söyleniyor. Ayrıca bir katlanır telefonda görmeye alışık olmadığımız IP sertifikası olacak.

Katlanabilir akıllı telefon

Ortaya çıkan sızıntılara göre cihazın özçekim kamerası ekran altında olacak. Üstelik bu işin altından en az Samsung kadar iyi kalkacağı söyleniyor. Ayrıca Mix Folds serisi için de bir ilk olacak. Son olarak 50W kablosuz şarj gibi özelliklerin de olacağını belirteltmekte fayda var.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir