Teknoloji Molası

Teknolojinin Nabzını Tutan Site!

Google, Bard AI Arama Motoru Değil! Bir yol arkadaşı..

2 min read

Dünyanın en büyük arama motoru Google, Yapay Zekâ (AI) destekli Bard adlı chatbot‘u piyasaya sürdü. Bard’ın açıklamasının ardından Google çalışanları hem şirketi hem de şirketin CEO’sunu eleştirdiler ve Sundar Pichai yaptığı Google’ın ilk halka açık sunumunu “aceleye getirilmiş”, “başarısız” ve “Google’a yakışmayan” olarak adlandırdı. 

2 Mart Perşembe günü herkesin katıldığı toplantıda Google yöneticileri, şirketin dahili forumu Dory’den Bard’ın etrafındaki öncelikler ve en çok oy alan konularla ilgili soruları yanıtladı. Bard’ın ürün lideri Jack Krawczyk‘e “Bard ve ChatGPT, bilgi modelleri değil, büyük dil modelleridir. Fakat insana benzeyen metinler oluşturmak konusunda ve metinlerinin gerçeklere dayalı olması anlamında iyi olduğu söylenemez. İlk büyük uygulamanın, neden özünde doğru bilgileri bulmakla ilgili olan arama olması gerektiğini düşünüyorsunuz?” şeklinde soru yöneltildi.

Krawczyk, “Sadece açık konuşmak istiyorum. Bard arama motoru değildir. Bahsettiğimiz, işbirlikçi bir yapay zekâ hizmeti olan bir deney” dedi. ″Ürünü kullanırken yapılan büyülü, gerçekten de hayal gücünüzün ateşleyecek ve merakınızı keşfetmenize yardımcı olacak bu yaratıcı bir yol arkadaşı olması ile ilgilidir.” açıklamasında bulundu.

Jack Krawczyk

Krawczyk, “kullanıcıların onu arama gibi kullanmaya çalışmasını engelleyemiyoruz” açıklamasını yaptı. Ayrıca, Google’ın onu arama için kullanmak isteyenlere hizmet vermeye devam ettiğini ve şirketin dahili kullanım için “Ara” adlı yeni bir özellik geliştirdiğini belirtti. Krawczyk, “Kullanıcılara güvenimizi aktarmanın yanı sıra, oradaki sorguları oluşturma konusunda daha iyi olmaya çalışacağız” dedi ve kullanıcıların “diğer taslakları görüntüle” yazan bir sekme görerek insanları başka yöne çekeceğini de sözlerine ekledi.

Bard’ı arama motorundan ayırma girişimi, ilk stratejide bir dönüm noktasına işaret ediyor gibi görünüyordu. Ancak Bard duyurusunda Google yöneticileri, dahili olarak geliştirmekte olduğu teknolojinin arama ile entegre olabileceğini defalarca söyledi.

Tutarsızlıklar daha büyük bir kafa karışıklığına yol açtı. Google geçen ay yaptığı duyuruda birkaç kez aramadan bahsetmişti. Şirket bir blog yazısında, “Son yapay zekâ gelişmelerini, aramadan başlayarak ürünlerimize dahil etmek için çalışıyoruz” dedi.

Kaynak: Cnbc

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir