Teknoloji Molası

Teknolojinin Nabzını Tutan Site!

Huawei dünyanın en değerli 3. markası oldu!

5 min read

Brand Finance 2022 raporuna göre HUAWEI dünyanın en değerli 3. markası oldu. Huawei ayrıca, 2021 yılına ait finansal sonuçlarını, yayınladığı Faaliyet Raporu ile paylaştı.

Mart ayında yayınlanan Brand Finance Electronics & Appliances 50 2022 raporunda Huawei, geçen yılki üçüncülük pozisyonunu koruyarak hem en değerli hem de en güçlü marka kategorilerinde üst sıralarda yer aldı. Huawei, marka değerinde bir önceki yıla göre yüzde 29 artışla 71,2 milyar dolara ulaşarak dünyanın en değerli elektronik markalarından biri olarak dünya çapında üçüncülük konumunu koruyor. 

Huawei, 100 üzerinden 82 Marka Gücü Endeksi (BSI) puanı ve AAA- Marka Derecelendirmesi ile en güçlü elektronik ve ev aletleri markaları kategorisinde de üst sıralarda yer aldı. Brand Finance uzmanları, Huawei’nin altyapısının ve tüketiciye yönelik işlerinin bazı Batılı hükümetlerin yaptırımlarından ağır darbe almasına rağmen, Huawei’nin hem yerli teknoloji şirketlerine hem de araştırma ve geliştirme faaliyetlerine yoğun bir şekilde yatırım yaparak tepki verdiğini belirtiyor. Şirket ayrıca Çin, Avrupa, Orta Doğu ve Afrika’daki güçlü 5G uygulamaları sayesinde kablosuz telekom işinde de büyüme kaydetti. Ayrıca marka, tüketicilere daha eksiksiz bir marka deneyimi sunmak için HarmonyOS ve EulerOS gibi işletim sistemlerine yatırım yaparak yazılım temelleriyle birlikte markasını daha da güçlendiriyor.

Huawei’in Dönüşümlü CEO’larından Guo Ping, bugün Huawei’in merkezinin bulunduğu Çin’in Şenzen kentinde konuyla ilgili bir toplantı düzenledi. Ping açıklamasında; “Performansımızın genel olarak tahminlerimize uygun olduğunu söyleyebilirim. Mobil operatörlerden sorumlu iş grubumuzda pozisyonumuzu korurken, kurumsal iş çözümlerinde ise istikrarlı yükselişimizi sürdürdük. Tüketici ürünlerinde yenilikçi çözümlerimizle fark yaratırken, ekosistemin hızlı gelişimine de birlikte tanıklık ediyoruz” dedi.

Huawei 2021 Faaliyet Raporu Yayınlandı

Huawei 2021 Faaliyet Raporu Yayınlandı

Huawei CFO’su Meng Wanzhou ise konuşmasında; “2021’de azalan bazı gelirlere rağmen kar etme ve nakit akışı oluşturma özelindeki yeteneklerimizin arttığını görüyoruz. Artık belirsizliklerle başa çıkabilme konusunda daha başarılıyız. Kar oranındaki artışla birlikte, Huawei’in nakit akışı 2021’de önemli ölçüde artarak, 59,7 milyar yuan’a (9,4 milyar dolar) ulaştı. Mali sorumluluk oranının %57,8’e gerilemesi ile daha dayanıklı ve esnek bir yapıya ulaşmayı başardık” dedi.

13 ülkede inşa edilen 5G ağları, kullanıcılar için en iyi deneyimi sağlıyor.

Huawei, 2021 yılında mobil operatörlerden sorumlu iş grubunda, 281,5 milyar yuan (44,2 milyar dolar) gelir elde etti. Dünyanın dört bir yanındaki farklı mobil operatörlerin 5G ağlarını kurmasına yardımcı oldu. Bağımsız test kuruluşlarının açıkladığı sonuçlara göre, Huawei tarafından İsviçre, Almanya, Finlandiya, Hollanda, Güney Kore ve Suudi Arabistan’ın da dahil olduğu 13 ülkede inşa edilen 5G ağları, kullanıcılar için en iyi deneyimini sağlıyor. Huawei, mobil operatörler ve iş ortaklarıyla birlikte, endüstriyel 5G uygulamaları özelinde 3.000’den fazla ticari sözleşmeye imza attı. Bahsi geçen 5G uygulamaları bugün; üretim sektörü, madencilik, demir-çelik endüstrisi, liman işletmeleri ve sağlık sektöründe kullanılıyor.

Huawei, en güncel dijital dönüşüm trendlerini içeren kurumsal iş çözümlerinde de büyümesini sürdürdü. 2021 yılında bu alanda 102,4 milyar yuan (16,1 milyar dolar) gelir elde eden Huawei; kamu hizmetleri, ulaşım, finans, enerji ve imalat gibi kilit sektörler için 11 farklı senaryodan oluşan çözüm paketlerini hayata geçirdi. Huawei, kaynaklarını daha verimli kullanmak ve paylaşmak amacıyla, müşterilerinin ihtiyaçlarına daha verimli bir şekilde cevap verebilmek için, “Kömür Madeni Ekibi”, “Akıllı Yol Ekibi” ve “Gümrük ve Liman Ekibi” de dahil olmak üzere, çok sayıda özel ekip kurdu. 700’den fazla şehir ve 267 Fortune Global 500 şirketi, dijital dönüşüm ortağı olarak Huawei’i seçti. Huawei bugün, servis ve operasyon alanında, dünya çapında 6.000’den fazla iş ortağıyla birlikte çalışıyor.

Yapay Zeka ile Kusursuz Yaşam

Huawei, tüketici elektroniği alanında kendini tamamen yeniledi. “Yapay Zeka ile Kusursuz Yaşam” stratejisinin bir parçası ve tamamen bağlantılı bir dönemin başlangıcı olarak, küresel ekosistemini önemli oranda geliştirdi.

2021’de 243,4 milyar yuan (38,2 milyar dolar) gelir elde eden Huawei Tüketici Elektroniği İş Grubu, giyilebilir cihazlar, akıllı ekranlar, kablosuz kulaklıklar ve Huawei Mobil Servisleri’nde (HMS) önemli bir istikrara imza attı. Özellikle giyilebilir teknoloji ürünleri ve akıllı ekranlarda, yıllık bazda %30’dan daha yüksek oranda büyüme kaydedildi. HarmonyOS işletim sistemi ise 2021 itibarıyla, 220 milyondan fazla Huawei markalı cihazda kullanıldı ve dünyanın en hızlı büyüyen mobil cihaz işletim sistemi haline geldi.

Huawei geçtiğimiz yıl boyunca, paylaşımcı işbirliği ilkelerine bağlı olarak; openEuler, MindSpore ve HarmonyOS ekosistemlerini oluşturmaya odaklandı. Sekiz milyondan fazla yazılım ve uygulama geliştirici, yeni iş senaryolarını oluşturmak ve yenilikçi iş modellerini keşfetmek için, Huawei’in açık kaynak yazılım geliştirme araçlarını kullanıyor.

Guo Ping konuşmasında, ayrıca şu ifadelere yer verdi. “Huawei; dijitalleşme, akıllı dönüşüm ve sıfır karbon salınımı amaçları çerçevesinde çalışmaya devam edecek. Yeteneğe, bilimsel araştırmaya ve yeniliğe dayalı mimari ve yazılımlarla, uzun vadeli rekabet gücümüzü artırmayı hedefliyoruz.”

Yeni katlanabilir telefon: HUAWEI P50 Pocket

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir