Teknoloji Molası

Teknolojinin Nabzını Tutan Site!

Dönüşüm Oranı Nedir, Nasıl Arttırılır?

5 min read

Dönüşüm Oranı, web sitenizi ziyaret eden toplam kişi sayısı içinde sitenizin hedefini tamamlayan ziyaretçilerin yüzdesidir.

Örneğin, bir giyim markaları dönüşüm oranı, ziyaretçilerin ne sıklıkla alışveriş yaptığı olabilirken, kişisel eğitmenler web sitesi, siteyi ziyaret eden kişi sayısından kaç kişinin soru sorduğu olabilir.

Her şirket, siteleri için daha yüksek bir dönüşüm oranına sahip olmayı arzu etmelidir, çünkü bu, doğru pazarlama türünü yaptığınızın ve ayrıca web sitesi tasarımınızın da etkili olduğunun bir göstergesidir.

Makul bir dönüşüm oranı için gerçekten sabit bir kıyaslama olmasa da, kendinizi geliştirmek için her zaman adımlar atabilirsiniz. Dönüşüm oranınız sektörünüze ve şirketinizin sahip olduğu iş modeline göre değişiklik gösterebilir.

Tüm dijital pazarlama ve web sitesi geliştirme şirketleri, bir web sitesinin “Dönüşüm Oranı”nın herhangi bir işletme için en önemli KPI’lardan biri olduğunu bilecektir.

Web sitenizdeki dönüşüm oranınızı artırmanıza yardımcı olabilecek 5 yaratıcı web tasarım ipucu:

1) Büyük Kalın Tipografi

Son birkaç yılda, büyük ve kalın harfler web sitelerinde büyük bir hit oldu ve bu eğilim birkaç yıl daha devam ederse şaşırmazdık.

Tipografi, markanızı güçlendirmenin en güçlü yollarından biri olarak kabul edilir ve bu nedenle, sitenizde büyük cesur tipografi kullanmak, dikkat çekmenize ve umarım, web sitenizin dönüşümlerine yardımcı olabilir.

Bunun ana ve bariz nedeni, sitenizdeki herhangi bir ziyaretçi için okunması ve anlaşılması kolay olmaları ve dikkatlerini çekmeye yardımcı olmalarıdır.

2) Web Sitesinin Hızını Optimize Etme

Son 15 yılda, insanlar yalanın neredeyse her yönüne karşı giderek daha sabırsız hale geldi ve bu, insanların internette gezinmesinden farklı değil. Ziyaretçiler, karşılaştıkları herhangi bir soruna hızlı bir çözüm istiyor.

Çok sayıda rapora göre, insanların web sitenizin yüklenmesini beklemek zorunda kaldıkları her saniye, dönüşüm oranınızı düşürüyor ve hemen çıkma oranınızı da artırıyor.

Bu, web sitenizin hızını artırmak söz konusu olduğunda, her saniyenin önemli olduğu ve bu nedenle zaman ve para ayırmaya değer olduğu anlamına gelir.

Sayfa hızınızı öğrenmenize ve bununla ilgili sorunları gidermenize yardımcı olabilecek ücretsiz araçlardan bazıları şunlardır:

Google PageSpeed ​​Insights
Pingdom
GTmetrix

3) Negatif Alanı Kullanın

Web site tasarımınızdaki hiçbir öğe içermeyen boşluk, ?Negatif Alan? web sitesi tasarımı açısından.

Adı aksini düşündürse de ?Negative Space?, yapılması ve kullanılması gereken yöntem olumlu bir harekettir. Bu aralığı, kullanıcıları normalde harekete geçirici bir mesaj olarak çeken ve onların ilgisini çeken bir şey için kullanabilirsiniz.

Web sitenizdeki bir CTA (Harekete Geçirici Mesaj), ziyaretçinin sitenizle etkileşime geçmesini sağlamaya çalışmak için vardır ve bu nedenle normalde istediğiniz sonuç olan sorgulama, kayıt formu rezervasyonu vb.

Ancak, bir uyarı olarak, web sitenizi temiz, modern ve çekici tutmak için biraz boşluk bırakmanız da önemlidir.

4) Video Açılış Sayfası

Açılış sayfası, ürünlerinizi veya hizmetlerinizi etkili bir şekilde pazarlamak için özel olarak tasarlanmış bağımsız bir web sayfasıdır.

Açılış sayfalarında giderek daha etkili bulmaya başladığımız şey, özellikle sayfanın üst kısmında bir video. Kabul edelim, güzel görünüyor, ziyaretçiye görmesi gerekenleri gösteriyor ve hikayeyi anlatabiliyor.

Ama belki de en önemlisi, sayfanın dönüşüm oranını artırır.

Bunun ana nedeni, bir ziyaretçi videonuzu izlediğinde, videoya duygusal olarak bağlanabiliyor, bu da dönüşüm için bir fırsat yaratıyor ve sizi daha akılda kalıcı hale getiriyor.

Örneğin, bir giyim markası için bir video, markanın havalı ve modaya uygun görünmesine yardımcı olabilir, örneğin Jameson Carter’ın Instagram’daki bu videosu . Video, markanın taze görünmesine gerçekten yardımcı oluyor ve bilinçaltında tatildeyken kendi kıyafetlerinizi giymeyi düşünmenizi sağlıyor.

5) KISS ‘İ UNUTMAYIN

KISS‘i daha önce duymuşsunuzdur, bu, “Keep, It, Simple, Stupid“‘in kısaltmasıdır. KISS, basitlik için çabalamayı öneren bir prensiptir. Bir problemi çözerken olabilecek en basit ve yalın çözümü seçmeyi önerir. 

Sadelik, web sitenizin aldığı dönüşüm sayısını artırmada gerçekten önemli bir faktördür ve bu nedenle web tasarımınızın basit ve sağlam olması hayati önem taşır.

Sitenizi düzenli olarak gözden geçirmeli ve sitenin bir ziyaretçi için nasıl daha basit olabileceğini kendinize sormalısınız, bir ziyaretçinin istediğiniz işlemi tamamlamasını ne kadar kolay hale getirirseniz, o kadar iyi dönüşüm oranı elde edersiniz.

Daha da iyisi, test etmek için ailenizden daha yaşlı ve interneti pek kullanmayan birine sorun ve yapıp yapamayacağını görün.

Daha basit bir web tasarımı, kullanıcının sitede daha kolay hareket etmesine de yardımcı olur, bu da harika bir kullanıcı deneyimi yaratır; bu, web siteleri aracılığıyla sonuç almayı umut eden herkes için hayati önem taşır.

Genel bir kural olarak, web sitenizin ziyaretçilerinin dikkatini çekmek için sadece 8 saniyeniz var, bu nedenle mesajınızı kullanıcıya iletmek ve onların sorununa yardım önerebileceğinizi veya onları duygusal olarak iliştirebileceğinizi göstermek için küçük bir fırsat pencereniz var. daha uzun süre kalmak için yeterli

İşte 8 saniyede kullanıcının dikkatini çekmenin bazı yolları:
Kaydolma butonlarını geniş ve net yapın.

Kullanıcıya fayda sağlayan büyük ve akılda kalıcı bir başlık kullanın.
Sitede yazılan her içeriğe dikkat edin.
Ses, video ve bilgi grafikleri gibi multimedyayı dahil edin.

Kullanıcıyı ana CTA’nıza yönlendiren çekici resimler kullanın.
Animasyonlu çıkış açılır pencerelerini kullanın.

Landing Page Nedir?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir