Teknoloji Molası

Teknolojinin Nabzını Tutan Site!

Microsoft Teams nedir?

3 min read

Corona salgını yüzünden neredeyse zorunlu hale gelen uzaktan çalışma ve uzaktan eğitim ihtiyacını eksiksiz şekilde karşılayacak çözümlere oldukça yoğun bir şekilde yönelindi.. Evden çalışanların iletişim aracı olan Microsoft Teams uygulaması da bu yoğunlukla karşı karşıya kalan uygulamalardan biri..

Sadece işletmelerce değil; okullar tarafından da uzaktan eğitim amacıyla kullanılan sistem iş yeri sohbeti, toplantılar, notlar ve eklentileri birleştiren bir platform olarak karşımıza çıkıyor. Peki Microsoft Teams nedir? Nasıl kullanılır?

MİCROSOFT TEAMS NEDİR?

Microsoft Teams, Office 365’te bulunan sohbet tabanlı bir çalışma alanıdır. Office 365’te, ekip içinde çalışmaya özgü ihtiyaçları ve zorlukları ele alan bir iş birliği hizmetidir. Şirketin iş birliği konusundaki ihtiyaçları benzersiz olduğundan, herkese uyan tek bir doğru yoktur. Şirketler birlikte çalışmaktan doğan farklı ihtiyaçları karşılamak için Office 365’te bulunan Outlook, SharePoint, Skype Kurumsal ve Yammer gibi uygulamaları kullanırlar. Office 365 güvenlik, uyumluluk, gizlilik ve şeffaflık konusunda güçlü taahhütlere sahiptir.

MİCROSOFT TEAMS NASIL KURULUR VE KULLANILIR?

Microsoft Teams kısıtlı el becerileri, görme sorunu veya başka engelleri olan kişiler için, özel olarak veya ekiplerde sohbet etmeyi kolaylaştıran erişilebilirlik özellikleri içerir. Bu, Microsoft Teams ile çalışırken klavye kısayollarını ve ekran okuyucuyu kullanabileceği anlamına gelir

Microsoft Teams kısıtlı el becerileri, görme sorunu veya başka engelleri olan kişiler için, özel olarak veya ekiplerde sohbet etmeyi kolaylaştıran erişilebilirlik özellikleri içerir. Bu, Microsoft Teams ile çalışırken klavye kısayollarını ve ekran okuyucuyu kullanabileceği anlamına gelir.

Microsoft Teams iş yeri sohbeti, toplantılar, notlar ve eklentileri birleştiren bir platformdur. Microsoft tarafından Slack’e rakip olarak tasarlandı ve Kasım 2016’da resmen duyuruldu. Hizmet, Microsoft Office ve Skype dahil olmak üzere şirketin Office 365 abonelik büro verimlilik paketiyle ve Microsoft dışı ürünlerle entegre olabilen özellikler eklentileri ile entegre oldu.

Bir Ekip içinde çoklu sohbet odaları veya kanalları oluşturulabilir ve sohbetleri takip etmenin, konuşmaların yönlendirildiğinin, üstten alta doğru akmasının sağlanması ve güncellemeleri kullanıcılara bildirmesi için yardımcı olabilir. Kullanıcıların yüz yüze görüşmesine ihtiyaç duymaları durumunda tek bir tıklamayla diğer kanal katılımcılarıyla doğrudan Skype sesli veya görüntülü sohbetlerine atlayabilirler.

Microsoft Teams, Office 365’te ekip sohbetleri, aramalar, toplantılar ve özel iletiler için sohbet tabanlı çalışma alanı sunan bir merkezdir. Microsoft Teams, genişletilebilir ve özelleştirilebilir olmanın yanı sıra, kuruluşunuzun en hassas işbirliklerinin gizli kalmasını sağlamaya yönelik güvenlik gereksinimlerini ve standartları karşılar.

Ekiplerin her yerden kesintisiz, verimli ve güvenli çalışmasını hedefleyen Microsoft, özellikle teknoloji desteğinden yoksun olan çalışanlara ve sağlık sektörü uzmanlarına daha fazla yardımcı olmak için, Teams’e 3. yılında yeni özellikler de ekledi.

Bu özelliklere gelince:

  • Gerçek zamanlı gürültü kesme özelliği, klavye tuşları ya da dışarıdan gelen sesler gibi rahatsız edici arka plan gürültüsünü en aza indirerek söylenenlerin rahatça duyulabilmesini sağlıyor.
  • Büyük çaplı görüntülü toplantılarda söz almak çok kolaylaştı. Teams şimdi, videoda el kaldırma hareketlerini algılıyor ve söz isteyen çalışanlar kendilerini daha rahat ifade edebiliyor.
  • Yeni başka bir özellik olan Teams Rezervasyonlar ile doktor muayenelerinin zamanlamasını yapmak, randevu ayarlamak kolaylaşıyor.
  • Teams, devam eden görüşmelerin daha verimli geçmesi için ayrı bir pencerede sohbet etmeye de olanak tanıyor.
  • Çevrimdışı ve düşük bant genişliği desteği sayesinde Teams, internet bağlantısı olmasa bile sohbet mesajlarının okunmasına ve yanıtlanmasına imkan veriyor.
  • RealWear adlı akıllı başlığı kullanan endüstriyel saha çalışanları, Teams entegrasyonunun sesli komutla sağladığı “eller serbest” özelliği sayesinde hiçbir cihaza dokunmadan, sorguladıkları bilgilere erişebiliyor ve diğer uzmanlarla uzaktan iletişim kurabiliyor.

İLGİLİ HABER

Zoom ne kadar güvenli?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir